Året 2022
november 01, 2022

Året 2022

Äntligen!

Webbshopen är öppnad och Lykalia K tar ett nytt kliv in i den digitala världen. Och det är väl inte en dag för tidigt? 

Ni som har följt mig en längre tid vet att jag nu i åtta år har drivit mitt företag på deltid. Jag har hunnit med mängder av roliga saker och varit med om både framgång och en hel del motgångar, och självklart har jag lärt mig massor genom åren. Men i vintras kom jag till en punkt där jag kände att jag ville satsa helhjärtat på mitt företag, inte bara hoppa på allt roligt som erbjöds mig, utan faktiskt arbeta med att bygga upp en plan för mitt skapande och företagande. Så från senaste årsskiftet har jag arbetat med en lååång ”att göra” lista som i stora drag har bestått i att:

  • utveckla mina hantverkstekniker, både inom trähantverket och förgyllningen.
  • utveckla detaljerna på produkterna, tillexempel kapsylbeslagen och emblemen på julkulorna.
  • söka upp svenska leverantörer och samarbetspartners så att mina produkter och det jag använder i tillverkningen i så stor utsträckning som möjligt är svenskproducerat och av naturmaterial.
  • bygga upp en ny hemsida och en webbshop.
  • arbeta mer med marknadsföring och sociala medier.

 

Till en början så kommer många av produkterna ni ser i webbshopen att se bekanta ut men alla har mer eller mindre genomgått en förvandling. Främst har jag gett varje produkt mer tid och kärlek för att få till en sammetslen ytfinish och skarpa former. Jag har använt mig av svenskt trä till produkterna och provat mig fram med olika ytbehandlingar så som svensk linolja och svenskt bivax. Förgyllningen har också fått ett uppsving då jag numera använder 24 karats guld på alla produkter och har arbetat fram en extra blank yta på guldet. I webbshopen kan ni läsa mer om varje enskild produkt. 

Att hitta svenska leverantörer och samarbetspartners har inte varit helt lätt men vi är väldigt glada för dom vi har hittat. Vi kommer alltid att eftersträva att ha svenska leverantörer och samarbetspartners av de detaljer som vi själva inte tillverkar.


Nu har vi bland annat:

  • kapsylbeslag i 24 karats guld som är tillverkade i Eskilstuna.
  • ytbehandling av svenskt bivax och svensk linolja.
  • kartonger till de flesta produkter tillverkade hantverksmässigt i Stockholm på Norrmalms kartongfabrik.
  • och såklart, svensk trä från de sörmländska skogarna.


Ibland får man också nöja sig med det bästa trotts att det inte är svenskt, så som tyska Kölners bladguld och förgyllnings material eller patenterade vinkorkar från Stainless steel bottle stoppers från USA.


Mycket av arbetet det här året har skett i det tysta och jag har fått många frågor om ”hur det egentligen går för mig?”. Syns man inte så finns man inte. Jag har länge vetat att det här med fotografering, marknadsföring och sociala medier inte är min grej men ändå blundat för det och tänkt att ”snart tar jag tag i det”. Efter åtta år utan självinsikt så insåg jag tillslut att det inte kommer att hända. Så jag började söka efter en samarbetspartner som kunde komplettera mig inom de områden som jag saknar kompetens. Och vilken lyckoträff när jag fick ett mail från Amanda Lindell som är utbildad Digital conversion manager, med kompetens inom de områden som jag saknar och som dessutom bor nära, har samma syn på hållbarhet och hantverk som mig och som vågar satsa på Lykalia K tillsammans med mig. Så från och med augusti så är Amanda en del av Lykalia K. Som några av er säkert uppmärksammat så har det nästan hänt mer på den digitala fronten de senaste veckorna än det har gjort under alla åtta år som jag drivit företag. Så jag vill officiellt välkomna Amanda och jag lovar att ni kommer se och höra mer av henne framöver.

Jag hoppas att ni blir nyfikna på vårt arbete och att ni kommer titta in på vår hemsida då och då, för nu kommer det hända grejer! 

/Kristina